Sonneveld

Genre: Muziekale theatervoorstelling.
Periode: october t/m april 2014.
"SonneveldĒ is een Muziekale theatervoorstelling over het leven van Wim Sonneveld. Als Wim Sonneveld vlak voor zijn eerste hartaanval op 56-jarige leeftijd een lifter oppikt en later bijkomt in het ziekenhuis wil hij niet accepteren dat de grote Sonneveld bijna was omgevallen. In de drie dagen dat hij in het ziekenhuis ligt wordt hij door de lifter geconfronteerd met zijn jeugd, liefdes en werk. Tijdgenoten als Conny Stuart, Huub Jansen en Friso Wiegersma passeren letterlijk zijn revue. Met als grote vraag: Wie was Wim Sonneveld?
Cast: Tony Neef, Mariska van Kolck, Cindy Bell, Jan Elbertse, Thomas Cammaert en Sandra Jonkman.
Locatie: Tournee door Nederland.
Youtube: De OfficiŽle Sonneveld Trailer, Musical Sing-a-long Sonneveld, Hommage aan Wim Sonneveld, Het Dorp-Musical Awards Gala 2015
Producent: Albert Verlinde Entertainment.

Recensies:
NRC: "...Neef speelt een enigmatische man, een ongrijpbare figuur met een van zelfsprekende elegantie en een gedistingeerde présence, en houdt die houding tot het einde tot stand."
Trouw: "..Tony Neef overtuigt als Sonneveld: warme stem, af en toe een vette lach, en in de details: Sonnevelds scherpe 's' en het scheeftrekken'van de kaak..".
Metro: "..Maar de grootste pluim gaat naar hoofdrolspeler Tony Neef. Wat een bak tekst heeft deze 52-jarige Amsterdammer te verstouwen gekregen. Neef geeft je het gevoel dat je echt naar Wim Sonneveld zit te kijken. Als een acteur dat lukt, hoeven we er op deze plaats daarom niet meer over te zeggen dan dat."
Dagblad v.h. Noorden: "..De meest verassende vondst is de combinatie van ee song uit die musical met een lied uit En nu naar bed van Annie M. G. Schmidt. Dan blijkt hoe prachtig Tony Neef zang-en speltechnisch de figuur van Sonneveld vertolkt zonder hem te imiteren.".
Telegraaf: "..En dus is de acteur vooral zichzelf trouw gebleven en weet hij de liedjes op geheel eigen wijze prachtig te brengen."
De Gelderlander: "..Toch draait deze voorstelling vooral om Tony neef als Wim Sonneveld. Hij levert top-klasse met zijn interpretatie van de komiek."
Parool, Leeuwarder Courant, Limburgs Dagblad, Meppeler Courant, Volkskrant, Best Musical 2013 - NRC
Tony Neef in theatervoorstelling Sonneveld Tony Neef in theatervoorstelling Sonneveld Tony Neef in theatervoorstelling Sonneveld
Tony Neef in theatervoorstelling Sonneveld Tony Neef in theatervoorstelling Sonneveld
© www.tonyneef.nl